Psihoanalitično izobraževanje

SFU Ljubljana

Študij psihoanalitične psihoterapije v Sloveniji

SFU Ljubljana ponuja fakultetni študij psihoterapevtske znanosti, ki poteka po bolonjski shemi na dveh stopnjah: triletna prva stopnja (bakalavreat) ter dvoletna druga stopnja (magisterij).

Specializacija poteka tako, da študentje v tretjem letniku prve stopnje izberejo enega od možnih psihoterapevtskih pristopov. SFU Ljubljana vsako leto omogoča vpis v vsaj dva izmed naslednjih: psihoanalitična psihoterapija, sistemska psihoterapija, geštalt psihoterapija, analitična psihologija, psihoterapija otrok in mladostnikov. Nekatere druge pristope lahko študenti vpišejo v različnih društvih in na inštitutih, s tem da skupne vsebine fakultetnega študija opravijo v okviru SFU Ljubljana.

V sklopu SFU se izvaja Ambulanta Univerze Sigmunda Freuda na Dunaju – podružnica Ljubljana (Ambulanta SFU Ljubljana), v okviru katere delujejo Psihoterapevtska ambulanta in Ambulanta za otroke in mladostnike  ter razvojni projekt Psihološka svetovalnica. Nahaja se v centru Ljubljane, na Trubarjevi cesti 65. Izpostave Ambulante SFU Ljubljana pa delujejo tudi v Mariboru, Kopru in Ptuju.